Om mig

Jeg er født i 1951 og er vokset op i København, med et halvt år i Aasiaat, da jeg var elleve år.

Efter skoletiden havde jeg ufaglærte jobs, tog derefter en kontoruddannelse hos F.L. Smidth og arbejdede blandt andet som sekretær i Indenrigsministeriet. Sideløbende lavede jeg grafik, malede, tegnede og skrev digte og noveller.

Fra 1996-99 gik jeg på HF enkeltfag og havde en inspirerende dansklærer, krimiforfatter Steen Harvig.

I 2004 debuterede jeg med min første roman ”Mod til Frygt eller Hvordan jeg overlevede Otis Redding”, som indeholder en stor del af min barndom og ungdom. Bogen er udsolgt fra forlaget. (I 2020 genudgiver Lindhardt og Ringhof romanen som lyd- og e-bog, og i 2021 som Print on Demand.)

Året efter i 2005 fik jeg udgivet børnebogen ”Vi flyver mod solen”. Bogen er udsolgt fra forlaget.

I 2008 udkom den halvdokumentariske  roman ”Irina”, der beskriver nødhjælpschaufførernes arbejde under krigen i ex-Jugoslavien i 1993. Den blev skrevet efter et langt forløb med research og samtaler med nogle af de chauffører, der kørte nødhjælp ud til civilbefolkningen.

Romanen er udsolgt fra forlaget. Se venligst links i højre side, hvor den kan købes eller lånes som e-bog.

I 2011 udkom en psykologisk krimi ”Det du ikke dør af”, der handler om en ældre kvinde, der dør på et plejehjem. Hendes to sønner, der er vokset op i et dysfunktionelt hjem, kommer under mistanke for at have slået hende ihjel.

Romanen er udsolgt fra forlaget, og jeg har fået alle rettigheder tilbage. Bogen er udkommet som e-bog. Se venligst LINKS i højre side.

I januar 2013 udkom “Efter regnen”.

Tenna, en pige på 26 år, lever et turbulent liv på Vesterbro. Hun er arbejdsløs og bliver sagt op af sin lejlighed og må flytte hjem til veninden Sofia. Sofia er kæreste med Jimmy, en kriminel vaneforbryder, der smugler narko og har en bagmand, som er forretningsmand fra Østrig.Tenna tager på en tur med Sofia og Jimmy til Amsterdam, uden at vide at Jimmy smugler narkotika med tilbage til Danmark. Det får følger for hendes liv.

Romanen er udsolgt fra forlaget, og jeg har fået alle rettighederne tilbage.“Efter regnen” har jeg genudgivet som e-bog. Se venligst LINKS i højre side, hvor den kan købes eller lånes.

“Hannahs forår” er udkommet i maj 2015 og findes også som e-bog. Se venligst LINKS i højre side.

Hannah, kunstmaler på 55 år, har levet på en løgn. Hun opdager, at hun har en anden far end ham, hun troede, det var. Hun begynder at grave i hemmelighederne fra barndommen. I Fulda møder hun den fjorten år yngre Vladimir. Han er kroatisk flygtning og bærer på en hemmelighed fra krigen i Eksjugoslavien. Hannah og Vladimir indleder et forhold. Det bliver kompliceret på grund af den sandhed og forsoning, de begge søger.

Et ordentligt menneske” er udkommet i juni 2016. Se venligst LINKS i højre side.

Pelle er født i Gudhjem og bor alene på Midtsjælland efter et forlist forhold. Hans mor bliver syg af kræft og betror sig til ham om en familiehemmelighed. Det får Pelles vrede og hævntørst til at vokse. Han møder den kriminelle Jimmy, der tilbyder at hjælpe ham, hvis bare prisen er i orden. Spørgsmålet melder sig: Hvad er et ordentligt menneske?

“De lodrette dyr”, en novellesamling, er udkommet 9. september 2017. Se venligst LINKS i højre side.

Mod til Frygt eller Hvordan jeg overlevede Otis Redding” er genudgivet som lydbog, e-bog og Print on Demand på forlaget Lindhardt og Ringhof i 2020.

Den 3.11.20 udkom min nye roman “Ved et tilfælde“.

Andrei er født i Tatarstan, og efter en turbulent barndom og ungdom flytter han som 29-årig til Hamborg. Han får arbejde som taxachauffør og bor hos en russisk pige, der lever et liv blandt kriminelle, som han bliver involveret i. Mødet med den danske Helene ændrer hans liv. Er mødet tilfældigt, eller har vi alle en fastlagt skæbne?

Jeg kan lide at læse romaner, der har et dokumentarisk præg. Nogle af mine yndlingsromaner er: Alex Schulman “Brænd alle mine breve”, Edvard Hoem ,“Prøvetid”, Morten Sabroes romaner: “Sidste tog” og “Johanna”, Suzanne Brøgger, “Ja” og “Sølve”, Anna Ladegaard, “Hvor var Hannah Jacoby?” samt Anita Shreve, “Passion”.

Jeg håber, du får lyst til at læse en eller flere af mine bøger, som kan købes via William Dam, Saxo mfl., samt lånes på bibliotekerne. Du kan finde dem under LINKS i højre side. Jeg kan kontaktes via min profil på facebook:

https://www.facebook.com/anita.grun.3

© Anita Grün